Деталі про засідання РНБО Подоляк розповів в інтерв'ю.

До теми Частково закрите засідання РНБО: у Зеленського анонсують жорсткі рішення

РНБО може довести розпочату роботу до кінця

Зараз є можливість в рамках РНБО довести до кінця роботу по всіх цих дивних бізнес-комунікаціях, які були, в тому числі і у Медведчука, і не тільки у нього, і підвести підсумок аналітичної роботи, що дозволяє вийти на якісь рішення,
– наголосив Подоляк.

Рада нацбезпеки має можливість, за словами радника голови ОПУ, розірвати бізнес-ланцюжки, які існували протягом багатьох років. Таким чином створили інфраструктуру для заробітку, яка дозволяє "перекидати пропагандистські проєкти", що суперечать національним інтересам України.

Є різні погляди на введення санкцій

Щодо позиції у команді президента Зеленського, то, сказав Подоляк, одностайної думки немає. Таку ситуацію радник Єрмака вважає нормальною.

Є більш радикальні хлопці, які хочуть ще більш жорстких підходів. Є менш радикальні. Є компромісні, які хочуть просто вести переговорний процес. Навіть не заради того, щоб отримати результат, а просто сам переговорний процес з них знімає внутрішню депресію,
– розповів Подоляк.

Він запевняє, що Зеленському вдалось сформувати навколо себе кістяк з людей, що поділяють однакові цінності.

Що відомо про засідання РНБО 19 лютого

За даними ЗМІ, РНБО 19 лютого може запровадити санкції проти бізнес-структур, пов'язаних з Віктором Медведчуком. Ймовірно, розглянуть питання введення санкцій проти компанії "ПрикарпатЗахідтранс", яка експлуатує ділянку нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок".

Натомість нардепка від "Слуги народу" Ірина Верещук повідомила, що на цьому засіданні РНБО мають обговорити загострення ситуації на Донбасі.