Офіс генпрокурора посилається на це положення, аби відсторонити Тупицького саме розпорядженням Володимира Зеленського. Про це в ефірі 24 каналу розповів колишній глава КСУ Станіслав Шевчук.

Зверніть увагу Тупицького хочуть відсторонити: Офіс генпрокурора направив клопотання Зеленському

За його словами, стаття 154 кримінально-процесуального кодексу ще ніколи не застосовувалася в історії Конституційного Суду.

Оскільки Тупицького як суддю призначав на посаду ще четвертий президент Янукович, то Офіс генпрокурора посилається на положення у статті, щоб президент підписав відповідний указ про його відсторонення.

Це питання, дійсно, є на порядку денному. І зараз рішення за президентом,
– відзначив ексглава КСУ.

Він зауважив, що ніколи не було таких випадків, коли президент став би процесуальною фігурою в кримінально-процесуальному кодексі.

І також припустив, що вперше в історії КСУ голова суду отримує підозру у скоєнні шахрайства.

"Я здивований, чому він досі перебуває на посаді. Після того, як Офіс генерального прокурора висунув підозру, думаю, що про відставку не йдеться", – зазначив Станіслав Шевчук.

Що відомо про підозру голові КСУ Тупицькому

  • За повідомленням Офісу генпрокурора, голову Конституційного Суду Олександра Тупицького підозрюють у підкупі свідка, а також у введенні в оману суду шляхом свідомо неправдивих показів свідка.
  • За інформацією ЗМІ, справа проти Тупицького стосується Зуївського енергомеханічного заводу, розташованого на окупованій території Донбасу.
  • 28 грудня Тупицький мав прийти до Офісу генерального прокурора для проведення процесуальних дій. Втім очільник КСУ там не з'явився через сімейні обставини.
  • Через це Офіс генпрокурора надіслав Олександру Тупицькому повідомлення про підозру поштою.