Таку думку Арестович озвучив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера". Також він зазначив, якщо "почати стріляти" – загиблих будуть десятки щомісяця.

Важливо Ціна – життя людей, – Зеленський звернувся до "нормандської четвірки" через втрати на Донбасі

За словами Арестович, головна мета української влади зараз – повернення до дотримання режиму припинення вогню.

Дуже трагічна і резонансна подія. Ми повинні бути точними, і точно це звучить так: де-юре він (режим припинення вогню – 24 канал) зберігається. Те, що сталося сьогодні, ми трактуємо як грубе порушення режиму тиші. Це не скасування режиму, а грубе порушення,
– сказав він.

Радник глави ОП порівняв статистику втрат України на Донбасі та заявив про зменшення кількості жертв.

"Кількість обстрілів зменшилася, за різними підрахунками, від 10 до 15 разів. Те, що відбувається з початку року – це прикра така тенденція на переривання цього безпрецедентного періоду режиму припинення вогню", – підсумував Арестович.

Актуально Британія звернулася до Росії з категоричною заявою через втрати на Донбасі

Пекельний обстріл Шумів: головне

  • 26 березня внаслідок цинічного обстрілу бойовиків на Донбасі обірвалося життя одразу чотирьох наших бійців. Трагедія сталася у районі Шумів.
  • У пресслужбі ООС зазначили, що під час обстрілу Шумів поранення отримали 2 українських бійці, їм оперативно надали медичну допомогу.
  • Українська сторона змогла евакуювати поранених бійців та забрати тіла загиблих героїв. Наразі стан українських військових, які отримали поранення, задовільний.
  • Через загострення на передовій українська делегація у Тристоронній контактній групі збирається на термінове засідання.