Таку думку голова Верховної Ради висловив під час брифінгу у парламенті. Разумков зазначив: до Верховної Ради вже приходила СБУ.

До речі Данілов відреагував на ймовірну причетність свого заступника Демченка до Харківських угод

Що сказав Разумков про Харківські угоди

Силовики у парламенті хотіли отримати інформацію про те, хто і як голосував за угоди. Щодо того, чому депутатів не зможуть покарати так, як це заявили в РНБО, Разумков відповів – усе через імунітет.

Я дуже добре пам'ятаю Конституцію, стаття 80: "Депутати не несуть відповідальності за свої дії і голосування у стінах Верховної Ради. Навіть сьогодні, коли знята депутатська недоторканість, діє індемнітет,
– сказав Разумков.

Він зазначив: сумнівається, що та ідея, яка була озвучена, може бути реалізована у повному обсязі. Але багатозначно підсумував: "Подивимось… Суд є суд".

Що таке індемнітет?

Це юридичний термін, за яким депутат не несе відповідальності за свої висловлювання і голосування в процесі здійснення депутатських повноважень.

Суть полягає у захисті від арешту або інших процесуальних дій, пов’язаних з обмеженням особистих прав і свобод, а також судового переслідування.

Дані з сайту ВР

Щодо інших учасників процесу: хто готував ці матеріали, хто пропонував робити той чи інший розгляд питання в стінах Верховної Ради, спікер зазначив – тут є інші аспекти. "Ті, хто були залучені до цього процесу дійсно можуть понести відповідальність", – сказав він.

Харківські угоди: головне

  • Угоди підписали в Харкові у квітні 2010 року Дмитро Мєдвєдєв і Віктор Янукович.
  • Опісля її ратифікувала Верховна Рада 236 голосами депутатів.
  • Угоду підтримали і міністри тодішнього уряду Азарова.
  • За документом перебування Чорноморського Флоту Росії в Севастополі продовжили на 25 років. За це Україні дали 30% знижку на газ.
  • У 2014 році Генпрокуратура відкрила справу через ці угоди.
  • 12 березня 2021 року СБУ відкрила справу щодо ймовірної держзради через укладення цих угод. Напередодні таке завдання відомству дала РНБО.

Харківські  угоди
Хто голосував за Харківські угоди / Інфографіка 24 каналу