Ймовірно, це може бути міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб. Про це повідомив Дмитро Разумков в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Важливо Зеленський та "слуги народу" влаштують співбесіди кандидатам на посади міністрів: назвали імена

Разумков доручив комітетам розглянути заяви про звільнення міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та міністра у справах ветеранів України. Парламент планує розглянути відставку міністрів на пленарних засіданнях 16 та 17 грудня.

Я думаю, що одне з питань буде 16 грудня розглядатися. Інше – можливо, завтра,
– повідомив Разумков.

А от заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у коментарі OBOZREVATEL зазначила, що кадрові призначення, швидше за все, відбудуться 17 або 18 грудня. Також Кравчук додала, що 16 грудня можуть проголосувати за відставку Сергія Бессараба.

"Поки, я думаю, голосування щодо Романа Абрамовського перенесеться на інший день, бо там виникли питання у колег з економічного комітету про мотиви його відставки", – пояснила парламентарка.

Що було раніше

  • У ЗМІ з'явилась інформація про кадрові зміни в уряді. Нардепка від "Слуги народу" Галина Янченко розповіла, що фракція хотіла зібратись на засідання, аби обговорити кадрові питання.
  • Крім Абрамовського, планували звільнити планують міністрів освіти, енергетики, ветеранів та агрополітики.
  • Відтак замінити Бессараба може ветеранка Юлія Лапутіна, яка зараз працює у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Натомість Мінекології може очолити Роман Опімах.