Джерело: "НВ Бізнес"

Конституція та закони України не забороняють знову подати кандидатуру Вітренка на посаду міністра. Про це 1 лютого заявив голова Верховної Ради Разумков.

Читайте також Мене запросили допомогти, – Вітренко відреагував на провал голосування за своє призначення

Разумков про нову спробу призначення Вітренка

"Щодо внесення кандидатури на посаду того чи іншого міністра, процедура така сама, як і минулого тижня – фракція вносить подання прем'єру, прем'єр вносить у Верховну Раду, Рада – комітету, комітет вносить у зал, а далі ви вже бачили", – пояснив чиновник.

Разумков додав, що такий процес може тривати нескінченно.

Станом на сьогодні, щоб це було заборонено Конституцією, або законом – поки що такого не має. Я думаю, це краще спитати у фракції. Процедурно, теоретично – так (можна подавати кандидатуру безліч разів – 24 канал),
– сказав Разумков.

На питання, як голосуватиме сам голова парламенту, той відповів: "Ви вже бачили". Нагадаємо, раніше Разумков утримався від голосування за призначення Вітренка.

Що відомо про призначення Вітренка

  • 17 січня Верховна Рада вперше голосувала за призначення Вітренка очільником Міністерства енергетики. Однак лише 186 нардепів із необхідних 226 підтримали таку ідею.
  • 21 січня Кабмін призначив Вітренка виконуючим обов'язки міністра енергетики. Сам політик сказав, що піде з уряду, якщо його не призначать очільником відомства.
  • 28 січня народні обранці вдруге провалили голосування. Тоді голосів назбирали трохи більше, однак все одно не достатньо – 204.