Джерело: 24 канал

Він пояснив своє рішення. Про це Разумков говорив на брифінгу 29 січня.

Цікаво Новим міністром енергетики може бути хтось з чинних депутатів, – нардепка зі "Слуги народу"

Щодо причин, чому він не голосував за Вітренка спікер назвав 2 головні чинники:

  1. премії у розмірі 4 мільйонів доларів за перемогу Нафтогазу над російським Газпромом у Стокгольмському арбітражі у 2019 році;
  2. тарифну політику.

І першого разу я не підтримував це кадрове призначення, і цього разу також я утримався. Свою позицію я вже висловлював. Багато хто з народних депутатів, зокрема і я, говорили про те, що сьогодні важко державі,
– зазначив Разумков.

"І коли вони чують, що хтось із чиновників або майбутніх чиновників отримує мільйонні премії, то я, думаю, що люди нас не зрозуміють. Я розумію, що є бізнес, а є державна посада і державницька позиція, і поєднувати їх не досить правильно і не досить ефективно", – вважає Разумков.

Разумков сказав, що тарифи, насамперед впливають по найменш захищених верствах населення. І додав, що до таких подій як збільшення тарифів, треба готуватися економічно і інформаційно, щоб повідомити людям, як це буде відбуватися, і як держава буде захищати їхні інтереси.

Призначення Вітренка: головне

  • Верховна Рада голосувала за призначення Вітренка главою Міненергетики ще 17 грудня. Тоді його провалили.
  • Виконувачем обов'язків міністра Вітренка призначили вже на засіданні Кабміну.
  • Згодом у "Слузі народу" повідомили, що кандидатуру Вітренка в кінці січня знову винесуть на розгляд нардепів, зазначивши, що альтернативи йому на цій посаді немає.
  • Після цього Кабмін призначив Вітренка виконувачем обов'язків міністра енергетики. Таке рішення уряду не сподобалося голові Верховної Ради Дмитру Разумкову.
  • Верховна Рада вдруге не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики 28 січня. За його кандидатуру проголосували лише 204 нардепи із 226 необхідних.

Детально Не назбирали голосів: Вітренка не призначили першим віцепрем'єром – міністром енергетики