За словами Подоляка, у спікера українського парламенту і депутатів немає жодних інтересів у Росії. Про це повідомили на сайті Укрінформ.

Зверніть увагу Це бюджет найбіднішої країни Європи: Гетманцев розповів про фінальні зміни до законопроєкту

Безглуздий санкційний механізм

Він вважає, що подібний санкційний механізм у Росії реанімували ті, хто давно не чув від підлеглих здорової критики своїх геніальних ідей.

Це спроба Росії повернутися у події п'ятирічної давності. Виглядає безглуздо, частково неадекватно і точно нерозумно,
– зазначив Подоляк.

Позиція Росії

"В Росії не наважуються говорити правду про недієвість та інфантилізм подібних ініціатив. Представники Кремля виконують навіть відверто абсурдні рішення", – сказав радник Єрмака.

Тиск на нардепів Ради

На його думку, жодного тиску у цій ситуації немає. У депутатів Верховної Ради не може бути жодних істотних інтересів у Росії, які могли б постраждати від такого рішення щодо санкцій.

Радник керівника ОП зазначив, що якщо говорити про черговий санкційний пофамільний список як про специфічне легендування для деяких українців, то це виглядає смішно. "Водночас, якщо говорити про українське медійне поле, де, за його словами, дуже люблять забійні конспірологічні версії, то якщо людина, наприклад, купує землю в окупованому Криму і намагається приховати цей факт від Української держави, то ніяким списком таку людину не врятуєш", – також відзначив Подоляк.

Він додав: "Все занадто очевидно і все чудово описується відповідними кримінальними статтями. Оптимальною ж реакцією на подібні ініціативи Росії – а їх як і раніше багато – буде тільки відповідна офіційна заява профільного міністерства. Як ще один факт офіційної фіксації абсолютно невмотивованої поведінки країни-агресора".

Оновлений список санкцій від Росії: що відомо

  • В оновлений список санкцій Росії проти України потрапили Голова Верховної Ради Дмитро Разумков і його перший заступник Руслан Стефанчук, глава делегації України в ПАРЄ Єлизавета Ясько.
  • У список осіб, на яких поширюються санкційні обмеження, також потрапили народні депутати з фракції партії "Слуга народу" Максим Бужанський, Ольга Василевська-Смаглюк, Андрій Герус, Олександр Качура і Гео Лерос.