Однак тексту документу на сайті Верховної Ради наразі – станом на початок доби 23 березня – немає. Позачергова ж сесія, нагадаємо, може відбутися вже 25 у четвер або 26 числа у п'ятницю.

Читайте також Фарба змиється, ганьба влади – ніколи, – Стерненко написав новий лист із СІЗО

У Раді збираються засудити події під Офісом Президента 20 березня

130 народних депутатів із фракції "Слуга народу" 22 березня зареєстрували у Верховній Раді проєкт "Постанови про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України".

Про що мовиться у документі – наразі невідомо. Однак глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в ефірі одного з українських телеканалів прокоментував подію так:

  • "Протягом короткого часу народився текст постанови – саме про засудження цих дій".

За словами депутата, у постанові також містяться вказівки Міністерству внутрішніх справ, Держбюро розслідувань та Службі безпеки – "розібратися з цим якомога швидше".

Ми хотіли б, щоб органи, які розслідують злочини у сфері національної безпеки та у сфері роботи топчиновників, поінформували нас про те, чи були факти прямої участі в цих хуліганських діях будь-яких депутатів або службовців,
– наголосив Корнієнко.

Постанову розглянуть на позачерговій сесії парламенту. Але, як запевнив глава "Слуги народу", ця тема не буде єдиною на порядку денному.

Протест на Банковій 20 березня: головне

  • Люди вийшли на протест 20 березня у Києві на вулицю Банкову під Офіс Президента з вимогою звільнити Сергія Стерненка (активіста засудили до 7 років у в'язниці).
  • Під час акції будівлю ОП облили фарбою, розмалювали та закидали фаєрами. Поліція ж затримала ветерана АТО, якого звинуватили у хуліганстві.
  • Відновлення будинку у Зеленського оцінили приблизно у 2 мільйони гривень.

До слова Фасад Офісу Президента почали очищати після протесту через Стерненка: фото, відео