Відповідний проєкт постанови підтримали 314 народних депутатів. Зокрема, вони звернулися до ООН, Європарламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, ОБСЄ, НАТО, ОЧЕС, а також урядів і парламентів різних держав.

Читайте також У ФСБ заявили, що в окупованому Криму затримали фінансистів "Ісламської держави"

Що вимагають депутати

Зокрема, нардепи просять міжнародні організації й надалі не визнавати спроби окупації Криму та використовувати міжнародні політико-дипломатичні санкції щодо Росії.

Усе для того, щоб негайно звільнити всіх людей, яких російська держава захопила під час збройної агресії проти України, та яких незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях Криму та в Росії.

У Раді також вимагають від російської влади припинити насильницьке переміщення незаконно засуджених українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, у пенітенціарні установи, розташовані на території Росії.

До теми Як Україна наближає деокупацію Криму: заява представника Зеленського на півострові

Депутати закликали представників міжнародних спільнот вимагати від Росії припинення депортації населення з тимчасово окупованих територій Криму та Севастополя.

У парламенті також наголосили на необхідності забезпечення безперешкодного доступу для правозахисних організацій на окуповані території для моніторингу дотримання прав людини.