Про позачергове засідання народних депутатів повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков.

Читайте також Через локдаун у Києві Рада може скасувати сесії

Рада збереться 19 березня ще й позачергово

За словами голови Ради 18 березня під час наради з головами депутатських фракцій і груп досягли консенсусу щодо пленарного дня 19 березня.

Ми працюємо без перерви з 12:00 до 12:30, після цього з 12:30 до 13:00 зачитує запити Олена Кондратюк (заступниця спікера – 24 канал), далі планується позачергове засідання щодо зміни календарного плану Верховної Ради,
– повідомив Разумков.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що через локдаун у Києві народні депутати можуть не збиратися на чергові пленарні засідання.

Локдаун у Києві на засідання Ради: що відомо

  • У Києві з 20 березня посилюють карантин. Триватимуть нові обмеження 3 тижні – до 9 квітня включно.
  • Напередодні глава фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що керівники політсил у парламенті вже домовилися не проводити пленарних засідань. Однак остаточне рішення буде 19 березня.
  • Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що парламент зараз не може змінити режим роботи. Наразі робота Ради заблокована через розгляд правок до законопроєктів щодо земельного ринку.
  • Про те, що парламент допрацює останній день 19 березня раніше повідомляла і нардепка Ірина Верещук. Однак вона пояснила: наступний тиждень – робота в регіонах, причина не в локдауні.