Зауважимо, що до цих документів подали понад 3 тисячі правок. Поки нардепи їх розглядають, голосування за інші питання можуть бути заблоковані на кілька тижнів.

Детальніше Два "земельні" законопроєкти в Раді заблокували тисячами правок

Через це заступниця голови комітету Ради з питань економічного розвитку Роксолана Підласа звинуватила опозицію в "абсолютно неконструктивній поведінці".

Є варіант продовжити розгляд земельного законопроєкту, але скликати позачергове засідання після пленарного в будь-який день,
– пояснила вона.

"Слуга народу" також додала, що це дасть можливість проголосувати за найважливіші законопроєкти, які наразі є у порядку денному Верховної Ради.

Рада може зібратися вночі

"Слуга народу" Данило Гетманцев сподівається, що питання, яке стосується поправок, вдасться вирішити з головами фракцій. Про це він повідомив у ефірі одного з українських телеканалів.

Політик припустив, що процедуру розгляду цього законопроєкту можуть спростити. "Можуть бути нічні засідання, позачергові засідання Ради на вимогу нардепів", – припустив народний обранець.

Крім цього, як підкреслив його однопартієць Павло Фролов, якщо темпи розгляду поправок не зміняться, голосування за законопроєкт в цілому буде можливим ще не скоро – аж у травні.

Що кажуть у "Голосі"

За словами Ярослава Железняка, очільника фракції "Голос", спікер Разумков зможе провести нараду з головами фракцій лише під час перерви пленарного засідання у середу, 17 березня.

Водночас політик наголосив, що колеги не планують відмовлятися від своїх поправок до земельного законопроєкту. Він також підкреслив, що вони мають на це відповідне право.

Ринок землі в Україні
Основне про ринок землі в Україні / Інфографіка 24 каналу