Так, суд звільнив чоловіка від відповідальності, тому що його свідчення допомогли у справі. Він розповів і про членів ПВК, і про роботу ТОВ "Донкорп Україна", і "Donbass Battalion corporation".

До речі Семенченка слідом за Шевченком відправили під варту

Що відомо про викривача

За інформацією слідства, чоловік є уродженцем Баришівки Київської області. Він був у складі формування протягом липня 2018 року – листопада 2019. Вийшов звідти добровільно.

Однак у січні 2021 року викривач написав заяву в правоохоронні органи та дав відповідні свідчення.

Справа Семенченка: що треба знати

  • Служба безпеки України оголосила, що припинила діяльність так званої "приватної військової компанії". "ПВК", за версією правоохоронців, була спрямована на вчинення важких злочинів проти нацбезпеки України.
  • У причетності до формування підозрюють екснардепа Семена Семенченка та "позаштатного агента НАБУ" Євгена Шевченка.
  • Підозрюваним вже обрали запобіжні заходи. Шевченка взяли під варту до 24 травня. Він може внести заставу в розмірі 5 мільйонів гривень. Семенченка триматимуть в СІЗО 2 місяці, але права внести заставу він не матиме.
  • До речі, Семенченка забрали до лікарні, бо йому стало зле.
  • Інших фігурантів, зокрема, Олександра Новікова, Сергія Акимовича та Ігоря Орленка відправили під цілодобовий домашній арешт.
  • Крім того, 29 березня затримали ще одного фігуранта – колишнього комбата батальйону "Донбас" з позивним "Гал" Олександра Виногродського. Він теж перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.