Про те, що вручення протоколу так і не відбулось, повідомив юрист "Центру протидії корупції" Вадим Валько. Він додав, що правоохоронці лише зачитали частину документів.

До теми До співорганізаторів протесту за Стерненка прийшла поліція з протоколом: кажуть, хотіли в туалет

Валько зауважив, що поліцейські навіть не повідомили Романа Маселка про його права, а просто почали зачитувати протокол – це грубе порушення процедури.

"На 6 сторінці зачитування протоколу, бубоніння щось собі під ніс, працівник поліції з 12 айфоном отримав дзвінок. Можливо, від вищого керівництва. Він сказав: "Єсть". Встав і просто вийшов на вулицю", – розповів юрист.

Працівники поліції просто пішли і сказали, що не готові брати участь в такому цирку. Можливо, вони пішли писати заяву на звільнення,
– додав він.

Валько: Казали, що "пробили" Маселка

Правоохоронці не хотіли розповідати, у який спосіб дізнались місцеперебування Романа Маселка. "Під час неофіційних розмов вони казали, що нібито "пробили" щось – а це дії, не передбачені адміністративними процедурами", – зауважив юрист.

Водночас, коли офіційно їх запитували про те, у який спосіб дізнались місцеперебування адвоката – працівники поліції сказали, що це "оперативне везіння",
– наголосив Валько.

За його словами, правоохоронці чудово розуміли, що резонанс їхніх незаконних дій починає набирати обертів.

Валько повідомив також, що Маселко подаватиме відповідні запити і звернення щодо того, у який спосіб встановлювалось його місцеперебування.

Вадим Валько розповів про вручення адмінпротоколу Маселку: відео

Поліція увірвалась до Маселка: що відомо

  • Українському юристу Роману Маселку 26 лютого хотіли вручити адміністративний протокол.
  • У ньому мовилось начебто про конфлікт інтересів під час голосування за висновок про недоброчесність судді ОАСК – колишньої помічниці Портнова Тетяни Скочок.
  • Представники Фундації DEJURE розповіли, що у правоохоронців було 2 причини візиту: хотіли поговорити з Маселком, а також скористатись туалетом.
  • Додамо, що Маселко – співорганізатор акції протесту на підтримку засудженого активіста Сергія Старненка.