За даними "Цензор.НЕТ", нову підозру проти Микитася Нацполіція висунула 28 грудня. Про це головний редактор видання Юрій Бутусов написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Читайте також Микитасю продовжили домашній арешт

Журналіст зауважив, що це відбулося одразу після того, як Микитась подав клопотання генеральній прокурорці щодо повернення його справи з СБУ до НАБУ. У цій справі також фігурує і заступник глави Офісу Президента Олег Татаров.

Наразі Микитась перебуває під охороною НАБУ оскільки погодився співпрацювати зі слідством.

Сподіваюсь, це поспішне рішення Нацполіції не призведе до зіткнень, і поліція не посміє затримувати підозрюваного в одному з найгучніших корупційних скандалів, який перебуває під охороною, згідно з законним рішенням,
– зазначив Бутусов.

За його словами, такий збіг не може не викликати версії щодо спроби тиснути на свідка у справі, яка безпосередньо стосується одного з керівників держави.

"Сподіваюсь, поліція найближчим часом заявить офіційну позицію", – підсумував він.

У чому підозрюють Максима Микитася: головне

  • Максима Микитася підозрюють у причетності до махінацій із житлом для Нацгвардії.
  • У 2016 – 2017 роках Нацгвардія уклала угоду з "Укрбудом" про відмову від квартир та паркомісць у Києві в обмін на 65 квартир у будинку, який, власне, зводив цей забудовник.
  • За даними слідства, вартість цих квартир на 81,6 мільйона гривень менша, ніж та, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія.
  • У жовтні 2019 року Микитасю повідомили про підозру в незаконному привласненні майна.