Джерело: фейбук-сторінка Печерського райсуду Києва

У суді закликали ЗМІ не маніпулювати думкою громадськості та не поширювати неперевірену інформацію щодо судових рішень.

Цікаво У Мінфіні США розповіли, хто злив Деркачу плівки Порошенка

Там пояснили, що на розгляді слідчого судді Печерського райсуду Києва перебувала скарга адвоката Олександра Телешецького, який діє в інтересах нардепа Андрія Деркача.

У вересні 2020 року суд її задовольнив. А також зобов'язав Офіс генпрокурора розпочати досудове розслідування про вчинення кримінального правопорушення та внести відомості до Єдиного реєстру. Це зробили за заявою Деркача від 10 серпня 2020 року.

"За її змістом вбачається, що дії окремих представників міжнародних організацій, без зазначення їхніх прізвищ, мають ознаки кримінального правопорушення", – зазначили у суді.

Що відомо про "плівки Деркача":

  • На скандальних "плівках Деркача" нібито Петро Порошенко говорить з тодішнім віцепрезидентом США, а нині вже президентом США Джо Байденом.
  • Ці записи, як заявляв Деркач у травні 2020 року, нібито доводять факти впливу американського політика на Порошенка. Мовляв, Україною насправді керував Байден.
  • Розмова нібито свідчить, що Байден за 1 мільярд доларів змусив Порошенка звільнити генпрокурора Віктора Шокіна, який розслідував справу стосовно компанії Burisma.