Активісти стверджують, що затримали ветерана 93 ОМБр. Його посадили в машину та забрали.

Важливо Запускали салюти й кидали файєри: під ОП відбулись протести на підтримку Стерненка – фото, відео

Де перебуває затриманий

Чоловіка привезли до Печерського райвідділку. Туди вже прийшли активісти. Розповіли, що до затриманого навіть не пускають адвоката, а кажуть, що нададуть безкоштовного.

Якщо не відіб‘ємо одного затриманого сьогодні, завтра буде сотня підозр,
– заявили активісти.

Що кажуть у поліції

Поліція Києва на офіційному сайті повідомила таке:

  • Щодо акції біля Офісу Президента розпочато кримінальне провадження за хуліганство (карають за таке позбавленням волі до 7 років).
  • Під час мітингу правоохоронці затримали одного із найбільш агресивних учасників (уродженця Вінниччини 1995 року народження, якого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю).

Протести на Банковій: що відомо

  • Демонстранти ввечері 20 березня прийшли на Банкову. Вони вимагали звільнення Стерненка, кидали в будівлю файєри та розбили шибки. Насамкінець акцію завершили салютом.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко назвав протести провокаціями. За його словами, мовляв, замовники акції "мріють", аби пролилась кров. Він переконує, що є кілька десятків людей, які нестимуть відповідальність за пошкодження будівлі.

Вирок Стерненку: що треба знати

  • Стерненка 23 лютого засудили до 7 років 3 місяців позбавлення волі через справу про викрадення ексдепутата райради Сергія Щербича. Зокрема, він нібито зробив це, щоб заволодіти 300 гривнями депутата.
  • Стерненко ж називав справу політизованою, бо вона базується лише на свідченнях самого Щербича.

Вирок Стерненку
Вирок Стерненку / Інфографіка 24 каналу