Депутатка від партії "Голос" Олександра Устінова вважає, що 27 лютого має стати гучним дзвіночком для влади. Вона сказала: "Насправді, те, що прибрали кордон з поліцією і немає фактично ніяких провокацій і штовханини, говорить про те, що влада вже злякалась".

Більше тут Протести за Стерненка у Києві: люди вирушили до Венедіктової – фото, відео

"Якщо ніхто не вийде з ОП і не будуть почуті вимоги, люди збиратимуться й надалі. А ми знаємо, чим це закінчується в Україні, українці просто так не відступають", – заявила Устінова.

Чого вимагають активісти

Серед основних вимог активістів до влади, за її словами, є:

  • перевести Сергія Стерненка до СІЗО Києва, бо в Одесі на нього скоювали 3 напади, ці напади мали на меті вбити його. Зараз його життя під небезпекою.
  • розпочати судову реформу, аби забезпечити справедливий суд для в'язнів Зеленського, зокрема Стерненка та Антоненка. Казали "прийде весна – будемо саджати", але не тих посадили, не корупціонерів, а активістів, волонтерів з проукраїнською позицією.
  • відставка Ірини Венедіктової з посади генпрокурорки. Адже саме руками цієї людини та через її прокурорів, на жаль, були сфабриковані справи.

"Нам потрібна реформа і поліції, і судів, і прокуратури. Але ми розуміємо, що головного немає в країні – це справедливості. Щодо судової реформи, я хочу, щоб всі розуміли, що президент єдина людина в країні, яка може подати закон про судову реформу. Ті законопроєкти від Зеленського, за які проголосували і зараз лежать в парламенті, це фейк, а не судова реформа", – наголосила депутатка.

За її словами, для того, щоб провести судову реформу, треба насамперед очистити ті органи, які займаються суддями, – Вищу раду правосуддя та Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Якщо ці органи будуть очищеними і добір здійснюватиметься на прозорих умовах, тоді це допоможе очистити систему.

Відставка Венедіктової

"Фізичні підписи будемо збирати наступного тижня, коли буде сесія. Але я вам скажу, що достатня кількість людей писали мені, не лише з фракції "Голос", що вони будуть підтримувати відставку Венедіктової", – додала Устінова.

Протест на підтримку Сергія Стерненка в Україні: дивіться пряму трансляцію

Вирок стерненку
Коротко про вирок Стерненку / Інфографіка 24 каналу