Джерело: "Свобода слова"

Як зауважив у ефірі програми очільник МЗС, мета форуму – вивести пені теми та твердження в заголовки медіа. Та дослідити реакцію суспільства на певні ідеї.

Зверніть увагу Ситуація на Донбасі загострюється, – Кравчук прокоментував "форум" у Донецьку

Для чого був форум бойовиків і пропагандистів

Міністр підкреслив, що учасники форуму передусім наголосили на ідеї можливої анексії окремих районів Донеччини та Луганщини.

Тому я б на це дивився, як на інформаційну пробу ґрунту. Але ідея про те, що вони колись там вийдуть на кордони Донеччини та Луганщини, – не нова. Її вже давно озвучували. Тобто зараз це вкотре прокрутили в цій інформаційній м'ясорубці ці тези,
– наголосив Кулеба та висловив сподівання, що це такий самий провальний проєкт, як колись "Новоросія".

Реакція України

Очільник МЗС розповів, що у Києві до цього ставляться спокійно та з холодною головою, розуміючи, що одна з цілей цієї інформаційної операції – викликати емоційний вибух, емоційну реакцію.

"Ми на ці провокації реагуємо тверезо та спокійно. І інформуємо наших міжнародних партнерів, зокрема і в ОНН, і в Євросоюзі. Отже, в Парижі та Берліні цією інформацією теж володіють. І ставляться так само, як і ми", – підсумував Кулеба.

До теми Блеф Путіна: навіщо Симоньян закликає до анексії Донбасу?

Головне про вищезазначений форум

  • 28 січня 2021 року в окупованому Донецьку відбувся форум, на який приїхали російські пропагандисти та депутати Держдуми.
  • Крім того, бойовики заявили про намір провести референдум, аби об'єднати Донецьк і Луганськ.