Обвинувальний акт уже скерували до суду. Зробила це Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Зверніть увагу Зрадники, злодії і вбивці у владі: шокуючі особливості волевиявлення на місцях

Деталі справи

Колишнього керівника прокуратури звинувачують у:

  • організації несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи,
  • службовому підробленні,
  • приховуванні злочину,
  • завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення.

"Згідно з обвинувальним актом, прокурори умисно вчасно не оскаржили ухвалу суду про умовно-дострокове звільнення колишнього народного депутата, засудженого за умисне вбивство, від відбування покарання у зв'язку із станом здоров'я", – наголосили в Офісі генпрокурора.

Натомість екскерівник прокуратури намагався уникнути відповідальності та приховував протиправні дії своїх підлеглих. За версією слідства, ті скоїли їх у інтересах екснардепа.

Тому експрокурор організував складання та видачу неправдивої апеляційної скарги на цю ухвалу суду. Для її реєстрації у нібито встановлений законом строк він також організував несанкціоноване внесення до автоматизованої системи обліку роботи органів прокуратури неправдивих відомостей,
– зауважили в ОГП.

Пізніше, щоб приховати правопорушення підлеглих, посадовець здійснив завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення. Зокрема, документально створив видимість, що злочин скоїли не підлеглі прокурори, а працівники виправної колонії. Останні нібито незаконно випустили нардепа із закладу, де він відбував покарання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань.

Цікаво Відсидів за вбивство і на вибори: хто допоміг Лозінському виграти?

Що відомо про справу Лозінського

  • 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області Лозінський, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський вбили місцевого жителя Валерія Олійника.
  • У квітні 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі. Пізніше Вищий спецсуд з цивільних і кримінальних справ зменшив йому покарання до 10 років ув'язнення.
  • У червні 2014 року Бориспільський міськрайсуд Київської області за клопотанням захисників засудженого ухвалив рішення звільнити Лозінського з колонії через хворобу.
  • 6 травня 2019 року Дніпровський райсуд Києва достроково зняв судимість з Лозінського. На переконання суду, після відбуття покарання у вигляді позбавлення волі Лозінський своєю зразковою поведінкою і сумлінним ставленням довів своє виправлення.