Стерненко обурився, що прокурорам байдуже на це. Про це активіст написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Важливо "Очікував більшого": як минуло засідання суду у справі активіста Стерненка

Також Сергій повідомив, що 17 грудня отримав від прокурорів клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Домашній арешт у мене закінчився ще майже 3 тижні тому. Я нікуди не втік, веду публічний образ життя, приїздив навіть на одне засідання, яке не відбулось. Але шавкам Венедіктової пофіг. У них чітка вказівка закрити мене до СІЗО,
– наголосив активіст.

Він додав, що засідання відбудеться вже 18 грудня в Приморському суді о 12:00.

Що було раніше

  • 11 червня 2020 року Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві. Після цього, також у червні, Печерський райсуд Києва скасував підозру Івану Кузнецову, який був одним із нападників на Стерненка і загинув під час нападу.
  • Стерненко перебував під нічним домашнім арештом у Києві: у серпні йому пом'якшили запобіжний захід, який продовжили у вересні.

Цікаво Стерненко розповів, чи отримує зараз погрози

Справа проти Сергія Стерненка: що варто знати

  • Сергія Стерненка намагалися тричі вбити ще у 2018 році. Однак слідчі так і не могли тоді знайти організаторів цих замахів.
  • Під час третього нападу Стерненко зміг відбитися від нападників. Під час бійки він, захищаючись, поранив одного з нападників ножем. Поранення стало смертельним.
  • Поліція відкривала провадження про умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.