Журналіст Дмитро Гнап в своєму відеоблозі "Право на правду" розповів, що прихід Медведчука на ці телеканали був справжнім ударом по свободі слова в Україні.

Більше читайте тут Маніпуляції та фейки: вся правда про те, чому свобода слова на каналах Медведчука не постраждала

Тоді багатьох досвідчених журналістів викинули з роботи або поставили такі умови, через які вони самі були змушені піти.

ZIK

До кума Путіна на телеканалі ZIK виходила програма "Історична правда", яку вів журналіст та письменник Вахтанг Кіпіані. А ведучою політичних ток-шоу була журналістка Тетяна Даниленко.

історична правда
Програма "Історична правда" / Фото ZIK

В редакції новин працювало багато відомих журналістів, які чесно і професійно виконували свою роботу, але всім їм вказали на двері, одразу як тільки канал ZIK перейшов під контроль кума Путіна.

"Новому власнику не потрібні були досвідчені й принципові, справжні журналісти. Відтак, 2 роки тому, одразу після придбання ZIK правою рукою Медведчука – Тарасом Козаком – понад 300 медійників звільнилися чи їх звільнили з цього телеканалу", – пригадав Дмитро Гнап.

Цікаво "ОПЗЖ – це лайно": ведучий 24 каналу пояснив, чому працював на NewsOne

За його словами, тоді ніхто з проросійських політиків та скандальних експертів, які сьогодні голосно волають про утиски свободи слова, й рота не розкрив, коли менеджери Медведчука масово звільняли журналістів ZIK.

"112 Україна"

Незадовго до приходу Віктора Медведчука на "112 Україна" там виходила телепрограма "Донбас.Реалії", яка готувалася спільно з "Радіо Свобода". В цьому проєкті журналісти об'єктивно розповідали про новини прифронтового та окупованого Донбасу. Ця програма мала одні з найкращих рейтингів на каналі. Але її викинули з ефіру одразу після купівлі кумом Путіна каналу.

донбас реалії
Програма "Донбас.Реалії" / Фото "112 Україна"

Так само закрили програму "Військовий щоденник" про події у зоні бойових дій. Окрім цього, звільнили більшу частину працівників служби новин.

Блокування телеканалів Медведчука: що відомо

Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу
Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу

Дивіться повний випуск відеоблогу "Право на правду" на 24 каналі: