Погіршує ситуацію ще й те, що ні Володимир Зеленський, на "Квартал 95" не прокоментували ситуацію з продажем. Про це в ефірі 24 каналу сказав політолог Олег Саакян.

До теми Франшизу "Ліги сміху" продали російському каналу: як це пояснюють у "Кварталі 95"

Чому мовчить президент

Як зазначив Саакян, скандал з "Лігою сміху" українці будуть ще довго згадувати Зеленському. Ба більше, його напряму пов'язують з цим.

Мовчання самого Зеленського буде бити по ньому прямо. Це буде прямо з ним асоціюватись. Ця ситуація не вщухне завтра. Її пам'ятатимуть доволі довго і вона потребуватиме реакції від Зеленського,
– сказав політолог.

Саакян наголосив, що дивно виглядає, коли компанія не захищає себе репутаційно, передаючи права на дистриб'юцію. "Дистриб'юція до країни-агресора може вдарити не тільки по пану Зеленському, а й по українській компанії "Квартал 95". Вона зараз зазнає серйозних іміджевих травм, що буде мати наслідки і в доходах, і в похідних від того речах", – підсумував експерт.

Водночас політолог наголосив, що з російського боку купівля виглядає, як "добре продумана тролінгова інформаційна спецоперація". Такий висновок можна зробити навіть через те, що тепер на російське шоу запрошують команди з окупованої території та материкової території Україні

Що означає мовчання "Кварталу 95"

За словами Саакяна, якщо дійсно шведська компанія-дистриб'ютор самостійно продала франшизу – "Квартал 95" все одно повинен був виправдатись.

Якщо вони мовчать – значить погоджуються. Тому таке мовчання більш промовисте,
– запевнив Саакян.

Політолог про рейтинг Зеленського після скандалу з "Лігою сміху": дивіться відео

Продаж франшизи "Ліги сміху" Росії: коротко

  • Про те, що Росія купила франшизу на українське шоу "Кварталу 95" стало відомо від учасника креативної команди російської "Ліги сміху" Євгенія Донських.
  • Розслідувачі програми "Слідство-Інфо" заявили, що формату міг обійтися російському телеканалу від 500 тисяч доларів.
  • У "Кварталі 95" інформацію про продаж не підтвердили, проте й не спростували. Там наголосили, умови продажу формату – комерційна таємниця.