Нелегальні пансіонати після перевірок і далі працюватимуть, тому що є попит. Проте це питання потрібно вирішувати як мінімум для того, аби зменшити ризик подібних трагедій. Про це в ефірі 24 каналу сказав депутат міськради Харкова Дмитро Булах.

До теми Чому не вдалося врятувати загиблих під час пожежі у Харкові: відповідь МВС

Він наголосив, що відкрити такі заклади легально майже неможливо. Тож цю проблему треба вирішувати на рівні законодавства, щоб ринок послуг міг існувати законно. Зараз же вони "годують" всіх – від дільничого до начальників райадміністрацій.

Я впевнений, що про роботу таких закладів відомо точно на рівні районних адміністрацій і міської ради, райвідділків поліції та дільничних поліцейських. Вони мають свій інтерес,
– сказав Булах.

Чому існують такі заклади

Він розповів, як розв'язати проблему підпільних пансіонатів. За його словами, такі заклади існують, тому що на їхні послуги є попит. Тоді як в комунальних пансіонатах області місць для людей обмаль.

"Тоді родичі вимушено спроваджують людей похилого віку, платять за їхнє проживання, тому вони й існують", – пояснив депутат.

Що ще кажуть у мерії

Заступниця мера Харкова Світлана Горбунова-Рубан в ефірі 24 каналу сказала, що у міську раду не надходили жодні скарги щодо цього закладу. За її словами, люди дуже задоволені тими послугами, які там надавали. Саме тому все треба дуже ретельно проаналізувати.

Трагедія у будинку престарілих у Харкові: головне

  • Трагедія у будинку престарілих у Харкові трапилась 1 січня 2021 року. На той час у закладі перебували 33 людини.
  • На жаль, 15 осіб загинули. Ще 5 постраждалих госпіталізували.
  • Фахівці повідомили, що попередня причина займання – необережне поводження з електрообігрівачами.
  • Згодом стало відомо, що заклад діяв незаконно. Сусіди розповіли, що рік тому у цій будівлі діяла порностудія, а ще швидше – збирались секти.
  • Власника будівлі, орендаря та його дружину, а також адміністратора – вже затримали.