Нардеп від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин повідомив, що на останньому з'їзді переобрали керівництво партії. За його словами, припинення повноважень Сергія Притули – це нормальна демократична процедура.

Читайте також Армія знищує тих, хто прийшов вбивати нас, – Притула відверто про волонтерство на Донбасі

Притула не належить до керівництва, але він залишається членом партії. Це можна простежити й за його діями, і за офіційними джерелами інформації. Наскільки я знаю, у його плани входить подальше спілкування з київським осередком партії, яку він вів на вибори,
– сказав народний депутат.

Ярослав Юрчищин додав, що нічого не знає, про нібито припинення спілкування волонтера з активом "Голосу".

"Переобрання керівництва – нормальна демократична процедура. За нашим статутом пропозицію щодо персонального складу подає голова партії Кіра Рудик. Вона відрекомендувала новий склад керівництва, за нього проголосували", – підсумував він.

Хто такий Сергій Притула?

Сергій Притула – український ведучий, волонтер та політичний діяч. У 2019 році він балотувався до Верховної Ради від партії "Голос". У 2020 році Притула боровся з Віталієм Кличком за крісло мера Києва.

Окрім цього, політик веде активну волонтерську діяльність. З початку російсько-української війни він збирає матеріальну допомогу й доставляє її воїнам ЗСУ. Сергій Притула передав на потреби армії десятки мільйонів гривень – як власні кошти, так і пожертви.

У Тернополі він утримує реабілітаційний центр для постраждалих від війни.

За волонтерську діяльність нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня у 2019 році та недержавним орденом "Народний Герой України" у 2016 році.