Побратими Юрія Федорчука зазначили, що причиною смерть став COVID-19.

Важливо На Донбасі під час обстрілу окупантів загинув сержант Дмитро Сардак

У бригаді Федорчука написали, що він зміг пережити війну, але не зміг перемогти коронавірус.

Сьогодні ми навіки прощаємось зі старшим лейтенантом Юрієм Федорчуком, Молодою, життєрадісною людиною, який провів не одну ротацію на війні. Людині, яка має беззаперечний авторитет серед командирів та особового складу роти, якою він командує. Говорити в минулому часі про нього не виходить,
– мовиться у повідомленні.

Зауважимо, що ситуація з COVID-19 на Прикарпатті продовжує бути вкрай напруженою. З 22 лютого в Івано-Франківській області запровадили локальний локдаун, щоб стримати поширення коронавірусу.

COVID-19 на Прикарпатті: головне

  • На Прикарпатті зберігається один з найбільших рівнів захворюваності на коронавірус, а у медзакладах не вистачає ліжок.
  • Львівська область зголосилася допомогти та прийняти у себе частину хворих. 17 лютого до львівського госпіталю у Винники привезли перших хворих з Прикарпаття.
  • Медики відзначили, що завантаженість 7 лікарень Прикарпаття вже на межі можливого. Через зростання захворюваності COVID-19 в регіоні встановили 16 блокпостів, а в Івано-Франківську розгорнули мобільний госпіталь для пацієнтів з коронавірусом.
  • Мер міста Руслан Марцінків вважає, спалах захворюваності могла спричинити велика кількість туристів, які відпочивали у регіоні у період свят.