Голова фракції "Голос" Ярослав Железняк зауважив, що у питанні відповідного призначення дуже часто використовують іншу схему – коли виконувача обов'язки міністра призначають рішенням Кабміну, тобто без парламенту.

До теми Обмеження повноважень Вітренка Рада може переглянути вже завтра

"Через таку (щодо Коболєва – 24 канал) позицію прихильників у Вітренка стало менше. Відверто, я думав що це був політичний хід, щоб зібрати навколо себе більше голосів, проте побачив, що опозиція не готова його підтримувати", – повідомив Железняк.

Голова фракції "Голос" сказав, що люди, які цінують роботу "Нафтогазу", вирішили не голосувати за Юрія Вітренка після відповідної ситуації.

Призначення виконувача обов'язки

Водночас Ярослав Железняк розповів, що для чинної влади цінність у законі щодо обмеження повноважень виконувача обов'язків міністра полягає у тому, що завдяки вето президента про те, що через 30 або 60 днів міністр буде обмежений у повноваженнях – зникає.

Вносять зміни в частину статті про центральний орган виконавчої влади, що повертає ситуацію до того, що фактично президент із Кабміну може в обхід Верховної Ради призначити будь-якого виконувача обов'язки міністра,
– сказав нардеп.

За його слова, якщо відповідний закон буде прийнято, то за міністра не потрібно буде голосування у Верховній Раді України. Уряд на засіданні скаже про призначення людини виконувачем обов'язки міністра і це рішення стане автоматично чинним, додав Железняк.