Говорячи про Стерненка, міністр внутрішніх справ заявив, що не треба називати революціонерами тих, хто придумав собі образ бунтівника.

Читайте також Батьки Стерненка написали заяву до поліції на пропагандистів Кремля: ті їх "тероризують"

Аваков про Стерненка

Очільник МВС погодився пояснити свою позицію щодо справи активіста та обурення суспільства. Проте зауважив, що не хоче виділяти на це багато часу.

"У чому його героїзм? Можливо, він на фронті був? Можливо, був на Майдані у найтяжчі моменти у 2013 – 2014 році. Він з'явився вже на самому фініші Майдану", – зазначив Аваков.

Аваков додав, що Стерненко відзначився на різних протестах з гострою критикою. "Чи є у нього досвід хороших звершень? Не хочу вірити лозунгам, маскам і міфам. Хочу бачити конкретику", – заявив він.

Міністр також відповів на питання про те, чому Стерненка засудили на більший термін, ніж винних у смерті Катерини Гандзюк. Він зазначив, що, мовляв, немає ідеальних людей та ідеального суспільства.

Ні для кого не секрет, що судова система у нас така, яка є. Можливо, саме це породжує кризу справедливості, коли ми кажемо, що її немає,
– прокоментував Аваков.

Зауважимо, що урядовець також запевнив, що він та президент Зеленський дізналися про вирок Сергію Стерненку лише у день його оголошення.

Аваков про протести

Коментуючи протести на підтримку одеського активіста, Аваков заявив, що не очікував такої напруги. Й додав, якщо протест – у критичній точці, то "на нього потрібно адекватно реагувати".

Крім цього, урядовець припустив, що в Україні можлива ситуація, схожа до штурму Капітолію у Вашингтоні. Проте у такому випадку, за словами Авакова, у влади "завжди є запасний варіант".

Основне про вирок Стерненку

  • Стерненка засудили до 7,3 років ув'язнення. Таке рішення 23 лютого ухвалив Приморський суд Одеси.
  • Активіста визнали винним у викраденні Сергія Щербича. Слідство вважає, що він хотів заволодіти його 300 гривнями.
  • Варто зауважити, що сам Щербич за понад 5 років розгляду справи жодного разу не з'явився на засідання.
  • Сам Стерненко справу називає політично вмотивованою та оскаржуватиме вирок в апеляційному суді.
  • Його думку поділяє низка українців. Небайдужі громадяни влаштували протести на підтримку засудженого.
  • 27 лютого демонстранти влаштували масштабний мітинг на Банковій. Серед вимог – звільнення Стерненка до 9 березня.

Вирок Стерненку
Що відомо про вирок Стерненку / Інфографіка 24 каналу