Цікаво, що про правопорушення президент Піньєра заявив сам. Про це у твіттері інформує Міністерство охорони здоров'я регіону Вальпараїсо.

Читайте також Не одягнув маску – витягай гаманця: скільки українців оштрафувала поліція

Що відомо про порушення

Раніше в мережі з'явилося фото, на якому президент Чилі позує для селфі поруч з незнайомою дівчиною на пляжі без маски. Світлина викликала широкий резонанс.

У Чилі президента оштрафували за фото без маски
Президент Чилі сфотографувався без маски й порушив масковий режим / Фото LOUIS PATRICK

Кого ще штрафували за порушення карантинних обмежень

  • Через неправильне носіння маски експрезидента Чехії Вацлава Клауса оштрафували на 3 тисячі крон (близько 3,3 тисячі гривень). Маска не прикривала рот і ніс.
  • На 17 тисяч гривень суд оштрафував голову Офісу президента Андрія Єрмака та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, а також інших чиновників, за те, що вони разом з президентом Зеленським пили каву в одному з кафе Хмельницького.
  • Колишня очільниця Національної поліції України Хатія Деканоїдзе була оштрафована у Тбілісі на 600 доларів за порушення обмеження на пересування в нічний час.

Яка епідемситуація в Чилі

Від початку пандемії коронавірусу у країні зафіксували 581 тисячу випадків зараження. Водночас за цей період повністю одужали 552 тисячі людей. Побороти хворобу, на жаль, не змогли 16 051 чилієць.