Що ПЦУ каже про вакцинацію

Водночас у ПЦУ наголосили, що не змушуватимуть нікого до вакцинації. Процедура вакцинації повинна бути добровільною та усвідомленою.

Читайте також Зеленський обговорив з Ляшком початок вакцинації: подробиці

Кожна людина вільна прийняти власне зважене та відповідальне рішення, яке буде спиратися на фахові висновки та рекомендації лікарів, медиків, спеціалістів, буде враховувати стан здоров'я та інші важливі фактори,
– заявили у ПЦУ.

Там наголосили, що ця позиція відповідає загальному вченню Церкви щодо лікування – закликаючи вірних дбати про здоров'я.

"Церква спонукає всіх дослухатися до лікарів, використовувати добрі засоби лікування, однак не може ані визначати, яке саме це має бути лікування у конкретному випадку чи якими саме засобами", – підкреслили у ПЦУ.

Духовенство додало, що не може брати на себе відповідальність щодо якості та ефективності вакцинації, а також доцільності щеплення певної особи. Адже це є зона відповідальності системи охорони здоров'я та держави.

Крім того, там наголосили, що вакцинація не є питанням виключно особистим, воно "напряму стосується здоров'я всього народу".

Головне про вакцинацію

головне про вакцинацію в україні
Головне про вакцинацію в Україні / Джерело: МОЗ / Інфографіка 24 каналу