На офіційному сайті президента України 23 березня опублікували розпорядження 206/2021-рп. Саме у ньому містилося курйозне формулювання.

До слова Газета The Times переплутала Україну з Білоруссю

Розпорядження президента розвеселило мережу

Розпорядження глави держави "Про звільнення А.Поліщук з посади голови Кропивницької районної державної адміністрації" з номером 206/2021-рп з'явилося на сайті президента України 23 березня.

У тексті документу вказано, що Поліщук звільнили "у зв'язку з закінченням строку повноважень президента України". Це помітили користувачі інтернету. Вони опублікували скриншоти у мережі та стали активно обговорювати курйоз.


"У зв'язку з закінченням строку повноважень президента" / Скриншот 24 каналу

Зеленський
З таким же формулюванням опублікували й розпорядження з номером 205 / Скриншот


На сайті президента станом на початок доби 24 березня 205 й 206 розпоряджень немає / Скриншот

Як відреагували у мережі на курйозне розпорядження Зеленського: скриншоти коментарів

Чи дійсно Зеленський більше не президент

Звісно, ні. Володимир Зеленський продовжує бути президентом України.

  • Насправді глава держави згідно з законом "Про місцеві державні адміністрації" має право звільняти чиновників серед іншого і з формулюванням "у зв'язку із закінченням повноважень президента".
  • Це зазвичай роблять тоді, коли країну очолює новий президент: у перші місяці своєї каденції він змінює голів адміністрацій, призначених попередником.
  • Але й правда в тому, що дуже рідко президент звільняє з таким формулюванням чиновників, які вже кілька років працюють за нового глави держави.
  • До того ж стаття 118 Конституції України, у якій прописано пункт про звільнення чиновників державної адміністрації, жодним чином не зобов'язує главу держави пояснювати своє рішення.

Головний лютневий курйоз Зеленський хотів привітати Китай із Новим роком, але опублікував фото Непалу