Таку позицію озвучив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt. Він додав, що єдність Євросоюзу у питанні російської агресії є важливою.

Важливо Шмигаль про вступ України до Євросоюзу: Не бачу принципових перепон

Крім того, рішуча позиція ЄС щодо Росії та її агресії, на думку Шмигаля, підсилює також позицію Євросоюзу як міжнародного гравця.

Росія докладає багато зусиль, щоб розколоти цю єдність країн-членів, вбиваючи клин між ними. Ми розуміємо, що пані федеральний канцлер Ангела Меркель відіграє важливу роль у боротьбі за європейську єдність,
– додав Шмигаль.

Український прем'єр зазначив, що збройна агресія Росії в Україні є дуже небезпечним прецедентом для усієї Європи. Він вчергове підкреслив, що Україна ніколи не змириться з окупацією Криму.

"Два тижні тому ми погодили стратегію щодо повернення Криму. Міжнародна Кримська платформа має стати ефективним інструментом деокупації, що консолідує міжнародну підтримку щодо повернення українського Криму", – сказав прем'єр.

До слова У Кремлі наростають істеричні емоції через "Кримську платформу", – Кулеба

Зауважимо, що Євросоюз неодноразово накладав санкції на Росію. У такий спосіб в ЄС хочуть вплинути на дії країни-агресора.

Які санкції ЄС ввів проти Росії