Це заявив колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер. Відповідну інформацію він повідомив під час онлайн-включення, яке організувала Американсько-українська Ділова рада.

Важливо Завершення "Північного потоку-2" в обмін на допомогу Україні: Німеччина звернулася до США

Посла США можуть призначити до літа

За його словами, ніщо не замінить посла, який є особистим представником президента і може говорити з владою від імені адміністрації Штатів.

Я б попросив українських друзів трохи запастися терпінням. Я б спрогнозував, що ми почуємо ім'я, потім буде оголошена номінація, а потім відбудеться процес підтвердження в Сенаті пізніше, цієї весни,
– зазначив Волкер.

Він зауважив, що команда очільника країни Джо Байдена працює в Білому домі лише 2 місяці. Тому для нової адміністрації характерно те, що чиновників спочатку затверджують через процедуру прийняття в Сенаті США.

Офіційно затверджений лише Блінкен

Волкер також відзначив, що наразі в Держдепартаменті США на посаді офіційно затверджений Сенатом тільки Ентоні Блінкен. "Ще потрібно виконати багато роботи для того, щоб номінанти пройшли процедуру прийняття", – він додав.

Водночас Волкер наголосив, що Штати і зараз мають потужне представництво в Україні, наприклад, Крістіна Квін, яка тимчасово є на посаді. За його словами, вона відмінно виконує свою роботу.