Посадовця підозрюють у службовій недбалості. Про це повідомили на сторінці у фейсбуці Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Цікаво Укрзалізниця продаватиме квитки у Viber та Telegram: компанія анонсувала запуск чат-ботів

Через службову недбалість підозрюваного, придбали клеми роздільного рейкового скріплення залізничної колії неналежної якості. Клеми мали забезпечувати надійне кріплення рейки, натомість продукція могла бути використана лише як металолом,
– розповіли у поліції.

Деталі справи

За даними слідства, у 2017 році на одній з філій Укрзалізниці проводили торги із закупівлі рейкових клем для її потреб. Загальна сума становила понад 8 мільйонів гривень. Посадовці допустили до участі товариство, тендерна документація якого не відповідала встановленим вимогам. Надалі його визначили переможцем та уклали договори постачання.

Як з'ясували правоохоронці, поставлена товариством продукція не відповідала стандартам ДСТУ та могла бути використана лише як металолом. Цей факт підтвердила низка проведених експертиз.

"Так, за фактично поставлений металолом замість нових рейкових клем на рахунки товариства було перераховано понад 8 мільйонів гривень", – сказали правоохоронці.

Цікаво 19 тисяч доларів за чай Укрзалізниці: у потязі забули валізу з готівкою

Що загрожує підозрюваному

Санкція статті передбачає покарання:

  • ув'язнення на строк від 2 до 5 років;
  • позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років;
  • штраф від 4 250 до 12 750 гривень.