Однак п'ятий президент Петро Порошенко на допит не прийшов. Таку інформацію 24 каналу підтвердив прессекретар СБУ Артем Дегтяренко.

Раніше СБУ допитала Медведчука щодо держзради

Допит в СБУ для Медведчука і Порошенка

У рамках провадження щодо "плівок Медведчука і Суркова" Порошенка викликали на допит двічі. Втім, він двічі не з’явився, розповіли у СБУ.

Того ж дня до слідчих викликали і самого фігуранта розмов із експомічником президента Росії Владиславом Сурковим – Віктора Медведчука.

Тим часом адвокат Петра Порошенка Ігор Головань у своєму фейсбуці написав, що такі дані – інформаційний фейк. Він зазначив: це є спробою влади відволікти українців від корупції в Офісі Президента та загострення ситуації на Донбасі.

Зрештою він написав, що звертається до СБУ, аби там цю інформацію спростували. ЗМІ ж він попросив не дезінформувати людей.

Вкидання інформаційного фейку про начебто виклик Петра Порошенка на допит до СБУ є спробою влади відволікти увагу українців від широкомасштабної корупції в Офісі Президента і ескалації на фронті. Тому я звертаюся до Служби безпеки з вимогою спростувати цю дезінформацію, а до ЗМІ – її не поширювати.

Про що розмова Медведчука і Суркова

  • Наприкінці лютого видання "Цензор.нет" оприлюднило резонансний аудіозапис телефонної розмови. Відбулася вона ще у 2014 році.
  • На записі двоє чоловіків, яких ЗМІ назвало Віктором Медведчуком і колишнім помічником президента Росії Владиславом Сурковим, обговорювали проблему Криму і обмін полоненими.
  • В Офісі Президента незадовго після оприлюднення заявили, що не сумніваються у справжності цих записів.
  • Чи не найбільше часу вони витратили на обговорення постачання електроенергії до окупованого півострова. Йшлося про перемогу у тендері російської компанії "Інтер РАО" та її структурах.
  • Окрім того, Сурков з іронією в голосі просив Медведчука передати тодішньому президенту України Порошенку, що він хороший. Адже сам український гарант, мовляв, постійно сварить Суркова.
  • Після цієї розмови обидва політики стали ключовими фігурами в переговорах щодо війни на Донбасі. Медведчук представляв Україну на перемовинах у Мінську, а Сурков став "куратором Кремля з питань України".