Богдан Качор відомий своєю добродійною та меценатською діяльністю. Він очолював безліч проукраїнських організацій у світі.

Читайте також Трагедія Освенцима: Папа Римський вшанував жертв та застеріг від повторення Голокосту

Чим запам'ятався світу Богдан Качор

Він доклався до побудови низки пам'ятників видатним українським діячам. Зокрема, Тарасу Шевченкові в Буенос-Айресі та в Енкарнасіоні, воїнам ОУН-УПА на цвинтарі Святого Духа, Степану Бандері у Тернопільської області та інші. Також Качор допомагав у виданні книжок, зокрема "Концепції Самостійної України" у 2 томах та інших.

Загалом він був учасником багатьох інших проєктів зі збереження національної пам'яті та висвітленні невідомих і заборонених в радянські часи сторінок української історії. У 1975 році, після переїзду у США, включився у громадсько-політичне життя української діаспори. Очолював Центральне товариство "Просвіта" в Буенос-Айресі.

Також Богдан Качор особливо відзначився на посаді секретаря Союзу українських політичних в'язнів у США та члена Управи Світової ліги українських політичних в'язнів, а від 1998 року – її голови.

Біографія політичного та культурного діяча

  • Богдан Качор народився 14 листопада 1924 року в селі Лешнів Бродівського повіту на Львівщині.
  • Після закінчення народної школи в рідному селі навчався у Бродах, де здобув середню освіту. В роки німецької окупації вчився у Бродівській торговельній школі.
  • Він належав до юнацької організації українських націоналістів та виконував функції зв'язкового.
  • З 1945 року до 1948 року він перебував у Західній Німеччині, де отримав спеціальність інженера-економіста.
  • З 1948 року навчався у Аргентині на економічному факультеті університету в Буенос-Айресі, який закінчив у 1960 році зі званням магістра економіки. В Аргентині активно працював в громадському секторі.