Причиною інциденту стала розгерметизація магістрального газогону Уренгой – Помари – Ужгород. Цю інформацію підтвердили у компанії "Лубнигаз".

Важливо Пожежа на газопроводі на Полтавщині: розглядають можливість диверсії

Останні новини про вибух на Полтавщині

Станом на 18:00 аварію локалізували. На місці події працюють ремонтні бригади. Зокрема, компанія "Лубнигаз" в оперативному режимі скликала усі аварійні служби на чергування. За попередньою інформацією, жертв та постраждалих внаслідок вибуху немає.

Через інцидент без газу тимчасово залишилися такі населені пункти: Лазірки, Новооржицьке, Райозеро, Тарасенкове, Вишневе, Яблуневе, Воронинці, Черевки, Хорошки, Нове, Загребельне, Тимки, Пилиповичі, Несено-Іржавець, Полуніївка.

Мовиться про приблизно 1,5 тисячі абонентів Оржицького району. Усі вони є підключеними до газорозподільної станції "Вишневе". За даними ДСНС, станом на 17:52 відключення населених пунктів від газопостачання не було.

Що відбувалося на місці інциденту

У поліції та ДСНС повідомили, що на місці розгерметизації можна було спостерігати факельне горіння. Його висота становила до 1 метра над землею. Займання сталося поблизу села Єнківці на відстані у приблизно 3 кілометри серед поля. Саме в цьому місці залягає газопровід високого тиску.

Правоохоронці охороняють периметр пожежі, щоб ніхто з цивільних не потрапив у небезпечну зону та не постраждав. У ДСНС, зі свого боку, додали що трубу наразі перекрито у двох місцях, але вогнеборці чекають, щоб вигорів газ із труби високого тиску і той, що в повітрі. Адже існує загроза вибуху.

Причини вибуху

Швидше за все, вибух стався через аварію на газопроводі. Однак існує також версія, що до аварії призвели можливі диверсії.

Про інцидент вже повідомили Нацполіцію, ДСНС та СБУ. Тепер правоохоронці займатимуться розслідуванням.

Всі правові кваліфікації справі надаватимуть після ліквідації наслідків інциденту. Наразі жодна кримінальна справа – ще не відкрита, тож говорити про причини зарано,
– зауважив речник Нацполіції Полтавщини.

До теми "Страшне видовище, тремтіли шибки": очевидці розповіли деталі вибуху на Полтавщині

У Лубнах стався вибух і спалахнула пожежа: дивіться відео

Зауважимо, що 5 січня мешканці міста Лубни перекривали трасу Київ – Харків. Протест був пов'язаний з тим, що раніше люди отримали платіжки за газ, де були вписані зайві суми, а тарифи виявилися завищені вдвічі.