Жорстке затримання чоловіка, який ходив торговим центром без маски

Відповідне відео з'явилося в мережі. На кадрах видно, як двоє поліцейських валять чоловіка на землю, і один із них навіть застосовує прийом, схожий на задушливий. Про це повідомляє 24 канал.

Ще один гучний інцидент У Києві в Ocean Plaza охоронці побили хлопця: він просто був без маски

Що сталося? Та був без маски, йому зробили зауваження, але він відмовився платити штраф,
– каже у ролику один із свідків інциденту.

Дивіться відео, як поліція жорстко затримує чоловіка за відсутність маски

Пояснення поліції

У пресслужбі Нацполіції Івано-Франківської області пояснили ситуацію. Правоохоронці кажуть, що чоловіка зупинили, попросили представитися та показати документ, що посвідчує особу. Також йому повідомили причину, через яку до нього звертаються.

Але чоловік проігнорував вимоги правоохоронців, аргументуючи це тим, що не має з собою документів. І після цього хотів піти. Поліцейські на такі наміри відповіли, що змушені доправити порушника до відділку поліції та скласти на нього адмінпротокол.

Чоловіка попросили пройти до службового авто, але він раптово почав чинити фізичний опір, шарпати працівників за формений одяг і зірвав з одного нагрудний реєстратор. Тож задля припинення правопорушення, а також забезпечення громадського порядку та недопущення ушкоджень, до чоловіка застосували спецзасіб – кайданки,
– зауважили у поліції, запевнивши, що усе відбувалося згідно з законом.

Порушником виявився 40-річний житель Франківська. Опісля його все ж доправили до відділку поліції та склали протокол про адміністративні правопорушення. Під час інциденту ніхто не травмувався.

Що загрожує за перебування без маски

  • 21 листопада, в Україні набув чинності закон про штафи за відсутність маски.
  • За нього Верховна Рада проголосувала 6 листопада, а 19 числа документ підписав президент Зеленський.
  • Тепер відсутність маски на обличчі у громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину прирівнюється до адміністративної відповідальності. За це доведеться викласти від 170 до 255 гривень.
  • Водночас у законі прописано, маска має закривати рот і ніс.
  • За словами авторів, цей закон має на меті запобігання поширенню коронавірусу. Також він сприятиме підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров'я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження COVID-19.
  • Крім того, такі заходи мають допомогти запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів.

Цікаво Скільки життів вдалося б врятувати, якби всі люди носили маски

Як правильно користуватися маскою
Що слід знати про носіння масок під час епідемії коронавірусу / Інфографіка 24 каналу