Ймовірний план штурм Капітолія готує воєнізована група. Обговорення планів нападу членів групи перехопило Федеральне бюро розслідувань та Міністерство внутрішньої безпеки США.

До слова США назвали Китай єдиним сильним конкурентом: Росія загрози не несе

За інформацією ЗМІ, прихильники теорії змов з QAnon вважають, що 4 березня інавгурують і повернуть на посаду попереднього президента США Дональда Трампа. За їхніми словами, в історії з 1793 до 1933 року інавгурація президентів США часто припадала на 4 березня.

"Ми вже значно посилили заходи безпеки, включно зі створенням фізичної інфраструктури та посилення чисельності, щоб зміцнити захист Конгресу, громадськості та наших поліцейських", – мовиться в заяві поліції Капітолію США.

Нова стратегія зовнішньої політики США

Державний секретар США Ентоні Блінкен озучив нову стратегію зовнішньої політики країни. За його словами, адміністрація Байдена планує:

  • відновити лідерство американської дипломатії у світі;
  • налагодити відносини із союзниками;
  • гідно протистояти своїм опонентам, зокрема Китаю, Росії та Ірану.

Цікаво Байден продовжив санкції проти Росії через агресію в Україні

Послаблення карантину в США

Губернатори одразу обох штатів США – Техас та Міссісіпі – вирішила послабити карантинні обмеження. Попри застереження епідеміологів на місцях скасували вимогу носити маски і зняли обмеження на роботу бізнесу. За словами губернаторів, кількість хворих на COVID-19 продовжує знижуватись, а вакцинація стає доступнішою.

Дивіться повний випуск "Голос Америки" на 24 каналі: