Джерело: пресслужба МВС України

Як зазначили правоохоронці, наймолодший кримінальний авторитет зі статусом "вора в законі" з псевдонімом "Гіга Озургетський, який вже перебуває за ґратами за скоєння замаху на вбивство, може пробути в тюрмі довше, ніж планував.

Дивіться також Чоловік, який загрожував підірвати гранату у McDonald's в Одесі, намагався скоїти суїцид у суді

Його підозрюють у поширенні злочинного впливу в суспільстві особою у статусі "вора в законі" та участі у проведенні так званої "сходки".

Перша підозра за новою статтею


Крім "вора в законі" підозру оголосили також його поплічникам / Фото поліції України

  • Разом із "Гігою Озургетським" фігурантами справи також є двоє смотрящих, яких він призначив у Новгород-Сіверській виправній колонії № 31.
  • Саме в цьому закладі коронований у 2013 році у Греції злочинець перебуває після рішення суду, винесеного у березні минулого року.
  • Після прибуття до колонії злочинець призначив смотрящих, чиї рішення були обов'язковими до виконання засудженими під час вирішення конфліктних ситуацій.

Крім того, він займався розподілом незаконно отриманих коштів, а також ухвалив рішення про проведення "сходки" у колонії.

15 січня відбулося зібрання за участю підозрюваних та ще 13 засуджених, де останні висловили недовіру одному з так званих "смотрящих" за його поведінку. За результатами злочинного зібрання "Гіга Озургетський", підкреслюючи свій статус, залишив за довіреною особою місце "смотрящего", та гарантував присутнім, що він, як і всі, буде дотримуватися "злодійських традицій",
– зазначили у поліції.


"Вор в законі" разом зі смотрящими керував засудженими / Фото поліції України