Він підкреслив, що можна по-різному ставитися до політиків та активістів, зокрема – Зеленського та Стерненка. Й додав, що варто зважати на принципи та повагу до демократичних інституцій влади.

До теми На "Не мовчи" порожня будівля ОП у вихідний не відповіла б, – Подоляк

Кличко про погроми під ОП

Мер столиці підкреслив, що демократія – це справедливість у дотриманні прав громадян. Проте водночас – також і відповідальність кожного за дотримання законів та правопорядку.

Бо, вимагаючи справедливості, не можна робити це нецивілізованими методами. І показувати Україну не надто європейською державою,
– зауважив Кличко.

"А ми заплатили велику ціну за те, щоб бути демократичною частиною Європи", – наголосив міський голова Києва.

Реакція мережі

Користувачі фейсбуку зазначили, що законів має дотримуватись не тільки народ, а й чиновники. А також наголосили, що "не надто європейською" Україну робить саме свавілля влади.

  • "Покажіть мені протест у Європі, який спричинений несправедливістю правоохоронних органів влади, без побитих шибок чи помальованих стін";
  • "Демократія – це справедливість. Аваков на посаді – це несправедливість. З несправедливістю потрібно боротись всіма доступними методами";
  • "Покірно чекати, поки садять активістів, керуючись при цьому не законом, а подвійними стандартами – теж не надто європейський шлях";

Офіс Президента після акції на підтримку Стерненка: дивіться відео

Погроми під час протестів на підтримку Стерненка: що відомо

  • 20 березня на Банковій мітингували на підтримку активіста Сергія Стерненка. Українці вирішили відзначити день народження Стерненка, який наразі перебуває в Одеському СІЗО.
  • На думку прихильників активіста, суд виніс йому незаслужений вирок. Акція почалася мирно, згодом частина її учасників облила фарбою та закидала файєрами будівлю ОП.
  • У "Слузі народу" висловили обурення через ці події. Тому нардепи вирішили ініціювати проведення позачергового засідання, на яке запросять, зокрема, силовиків.
  • У Зеленського вже підрахували масштаби пошкодження будівлі ОП. За попередніми оцінками, завдані збитки оцінюються приблизно у 2 мільйони гривень.
  • На думку фахівців, грошей на відновлювальні роботи може знадобитись ще більше. Адже, якщо не змити фарбу впродовж 72 годин, вона в'їсться у граніт.

Вирок Стерненку
Основне про вирок Стерненку / Інфографіка 24 каналу