Як зазначили прихильники Сергія Стерненка, хлопців звинувачують за статтею 296 про хуліганство. Підозри їм вручили сьогодні, 24 березня.

Важливо МВС обіцяє нові підозри через заворушення під Офісом Президента

Кому оголосили про підозру

  • Євгену Строканю.
  • Давиду Гаджимурадову.

За Євгеном слідкували. Правоохоронці його вичекали у дворі будинку друга. І тоді вручили повідомлення про підозру. Сьогодні (24 березня – 24 канал) у нього суд о 17:30 в Печерському суді,
– мовиться у повідомленні.

Сам Євген Строкань опублікував у фейсбуці відео, як правоохоронці вручають йому підозру. Сталося це, за його словами, просто посеред вулиці.

Йшов додому після зустрічі з Владом Сородом, відправив його на таксі додому. І от буквально хвилину перед тим, як мене спіймали поліціянти для того, щоб вручити підозру. Це все показує наскільки теперішня влада намагається всіх переловити,
– розповів Строкань у коментарі "Суспільному".

Євгену Строканю вручають підозру: дивіться відео

Протести на підтримку Сергія Стерненка: головне

  • 20 березня на Банковій відбувся протест на підтримку активіста Сергія Стерненка. Мітингувальники облили фарбою та закидали файєрами будівлю Офісу Президента.
  • На думку радника глави Офісу Президента Михайла Подоляка, деякі мітингувальники хотіли "спровокувати дике насильство" або агресію від поліції.
  • На протестах під Офісом Президента силовики затримали ветерана АТО та засновника видавництва "Дім Химер". Йому вже висунули обвинувачення.