Таку думку в ефірі програми висловив волонтер та засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега. Він говорив про акції 20 березня під Офісом Президента, які залишили по собі розбиті вікна, провокаторів, та якими ж мають бути подібні протести.

До слова Ще двом учасникам акції під ОП вручили підозри: у чому їх звинувачують

Про провокаторів на протесті

Будь-який протест – народний, і це нормально, що на ньому якісь речі відбуваються стихійно.

Від провокаторів захиститися неможливо. Кожна політсила намагається "прикупитись" ветеранами, ультраправими, "тітушками" і так далі. Завжди є люди, які в тій чи іншій ситуації виконують цю роль. Це частина політтехнологічного інструментарію.


Протест під ОП / Фото Артура Зайонца, 24 канал

Від цього можна захиститись, якщо в цьому зацікавленні правоохоронні органи. На мою думку, неодноразово, у трьох нападах на Стерненка звинувачували керівництво Міністерства внутрішніх справ. Я глибоко переконаний, що вони зацікавлені в тому, щоб Сергій Стерненко й Андрій Антоненко продовжували сидіти за ґратами, попри відсутність доказів.

Я думаю, що вони зацікавлені в тому, щоб провокації були, тому що вони заангажовані. Є і така думка, що вони (працівники МВС – 24 канал) самі були тими провокаторами. У ній є здорове зерно.

Втім, провокаторів боятися – на протест не ходити. Провокатори завжди були. На Банковій в грудні 2013 року теж вони були.

Зверніть увагу МВС обіцяє нові підозри через заворушення під Офісом Президента

В протестувальників така думка, що Офіс Президента перебуває в діалозі з судами й має певні неформальні впливи на судову гілку влади. Щобільше, від президента чи не найбільше чекають справжньої судової реформи.

Чи можуть виправдати Антоненка і Стерненка

Я вважаю, що це цілком реально. Вже й Юлію Кузьменко відпустили, хоч вона і з браслетом. Антоненка (його підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета – 24 канал) не відпустили, значить відпустять трохи пізніше. Або з'являться якісь нові докази, або відпустять. Я не вірю, що його посадять і він буде довго сидіти.

Так само по Стерненку. Це питання часу. Просто по Стерненку це буде довше.

Актуально Суд залишив Андрія Антоненка під вартою

Про відносини з Росією

Влада, слава Богу, і тут можна тільки подякувати Зеленському, перестала загравати з Росією. Стало простіше і це добре. Це однозначно заслуга суспільства. Того суспільства, яке вимагало це через вулицю, вимагало це діалогом.

Українці – народ, який сильно реагує на насильство. Майдан би не вдався, якби влада періодично не робила дурних жестів.

Протести на підтримку Сергія Стерненка: головне

  • 20 березня на Банковій відбувся протест на підтримку активіста Сергія Стерненка. Мітингувальники облили фарбою та закидали файєрами будівлю Офісу Президента.
  • На думку радника глави Офісу Президента Михайла Подоляка, деякі мітингувальники хотіли "спровокувати дике насильство" або агресію від поліції.
  • На протестах під Офісом Президента силовики затримали ветерана АТО та засновника видавництва "Дім Химер". Йому вже висунули обвинувачення.

Вирок Стерненку
Вирок Стерненку / Інфографіка 24 каналу

Дивіться відео програми "6/9" за 25 березня: