Про погоду в найбільших містах України на Новий рік повідомив Український гідрометцентр і ресурс Sinoptik.

Читайте також Якою буде погода в Карпатах на Новий рік: прогноз синоптиків

Якою буде погода у найбільших містах

►Київ

У столиці України в останній день 2020 року, 31 грудня, протягом усього дня буде хмарна погода. Ранковий дрібний дощ закінчиться ще в першій половині дня. Більше опадів не прогнозують.

А вже 1 січня від ранку і до самого вечора у Києві небо буде вкрите хмарами. Дрібний дощ йтиме майже весь день. Вранці він буде сильнішим, однак до вечора поступово стихне. Вночі температура повітря становитиме +4...+6 градусів, вдень – +6...+8 градусів.

►Львів

У Львові в останній день 2020 року буде похмуро. Удень та ввечері йтиме дощ. Повітря прогріється до +4...+6 градусів.

Новий рік місто зустріте опадами. Нічний дрібний дощ вранці зміниться мокрим снігом, який йтиме до середини дня. Стовпчики термометрів сягатимуть -1..+1 градусі в вночі та +2...+4 градусів вдень.

►Одеса

В Одесі як 31 грудня, так і 1 січня будуть без опадів. В останній день року сонце рідко з'являтиметься з-за хмар, а у перший день наступного – хмари розсіються. Уночі йтиме дощ, вранці розпогодиться. Обидва дні вдень стовпчики термометрів піднімуться до +10… +12. Вночі буде +5… +7.

►Дніпро

У Дніпрі Новий Рік також буде доволі теплим. Вдень 31 грудня стовпчики термометрів сягатимуть +3… +5 градусів. Температура у святкову ніч коливатиметься від 2 до 4 градусів тепла.

Однак 1 січня буде дещо тепліше – +6...+8 градусів. 1 січня протягом усього дня у місті буде похмура погода. Дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора повинен послабшати.

Зверніть увагу На Західній Україні оголосили штормове попередження: рівень води у річках значно підвищиться

Прогноз від Миколи Кульбіди

Раніше в ефірі 24 каналу директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда також поділився своїми прогнозами на Новий рік. За попередніми оцінками, на свято метеорологи чекають невеликий мінус в нічні години.

У новорічну ніч може бути -1...-2 градуси морозу. Вдень температура навіть буде плюсовою.

Тому чекати на справжній Новий рік з морозами та снігопадами, на жаль, не доведеться,
– шкодує синоптик.

Цікаво Клімат вже істотно змінився: експертка розповіла, на скільки це небезпечно для України

Чи прогнозують морози

Перед святом середня денна температура в Україні в середньому становитиме +6...+8 градусів. Натомість 1 січня прогнозують невеликі нічні морози – до -1 градусу очікують у західних областях. Однак вдень стовпчики термометрів знову піднімуться вище нуля.

Ймовірно, відлига триватиме аж до Різдва, хоча сніг на початку січня теж буде.