Наслідки перевороту у М'янмі

  • понад дві сотні загиблих, які вийшли на протест проти відходу від демократичної системи управління;
  • понад 2000 ув'язнених;
  • політичні лідери або під домашнім арештом, або у в'язницях;
  • всі стурбовані, але це ні на що не впливає.

Читайте також У М’янмі – криваві сутички протестувальників із поліцією: є загиблі та постраждалі

Бомба сповільненої дії

Історія М'янми дуже складна і не лише в політичному сенсі, а і з правами людини та перфекціоналізацією опозиційних лідерів. Аун Сан Су Чжі, яка багато років буда лідером спротиву в країни закривала очі на геноцид проти народу рохінджа (мусульманська етнічна група) та свідчила в Гаазі на користь військових, які згодом її й усунули від влади.

Я навчалась на стенфордській програмі з дочкою одного з лідерів цієї спільноти і її розповіді про гоніння, тюремне ув'язнення всієї родини та 1 чашку води на добу для пиття, або прийняття "ванн" багатьох довело до сліз.

Більше емпатії

Про що це я?

  • коли нам болить, то Україна просить про реакцію, співчуття та допомогу. Щодо інших ми такі ж байдужі, як більшість європейців до нас на 7 рік війни;
  • правил для тих, хто в середині країни звертався до незаконного насилля та примусу, не виступав на боці демократичної системи врядування, нема;
  • будь-які політики мислять як політики, навіть лауреати Нобелівської премії миру, тому людська природа мінлива і потребує постійного підживлення та законної системи стримування.
Мої слова підтримки: Я підтримую прагнення народу М'янми в мирний спосіб захищати демократичні вибори, політичні права та свободи. Ніхто не має права вирішувати як управляти державою замість народу, особливо з використанням насилля та зброї проти власних громадян. Верховенство права та правосуддя повинні бути повернуті в країну якнайшвидше, а нові трагедії попереджені.