Джерело: 24 канал

До вашої уваги – найцікавіші та найпопулярніші серед наших читачів сюжети за тиждень.

Цікаво Зниження ціни на газ та труднощі дистанційної освіти на Луганщині – відео тижня

Деталі про основні вакцини світу

Вакцин є вже багато, однак найдієвішим називають продукт співпраці фармкомпаній США та Німеччини Pfizer та BioNTech. Як зазначили вчені, її ефективність – 95%. Однак пацієнти почали скаржитись і на побічні ефекти. Зокрема, називали біль у місці, де робили щеплення, а також запаморочення, алергію та підвищену температуру тіла. Про інші препарати – дивіться у відео.

Що відомо про вакцини від COVID-19, які пропонують пацієнтам: відео

Як Зеленський змусив українців посміхатися

Володимир Зеленський за 2 роки президенства сказав не 1 фразу, яка стала справжнім жартом для українців, а також причиною для сотень мемів. Зокрема, його цитата "Вийди звідси, розбійнику" стала чи не найпопулярнішою. Її друкували на одязі, посуді і навіть писали пісні.

Які ще фрази говорив президент: дивіться відео

У ПАРЄ не підтримали ініціативу України проти Росії

Українська делегація у повному складі відвідала засідання Парламентської асамблеї Ради Європи у Франції. Приїхали, аби позбавити російських представників права участі в сесіях ПАРЄ. Однак цього зробити не вдалося. Резолюція, яка передбачала підтвердження повноважень Росії, набрала необхідну кількість голосів.

Україна хотіла позбавити Росію участі у ПАРЄ: дивіться відео 24 каналу

Наслідки санкцій США проти Дубінського

Проти нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського у США ввели санкції через його ймовірне втручання у вибори президента Америки. Деякі депутати вимагають, аби Дубінського на час розслідування виключили з фракції, однак той не погоджується. Зеленський нібито просив його самостійно скласти повноваження, але Дубінський запевнив, що для цього немає жодних підстав.

Чи пробачать Дубінському санкції від США: дивіться відео

Деталі у законі про референдум

У Раді нардепи підтримали законопроєкт "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" у другому читанні – висловились "за" 255 нардепів. Однак не усі погоджуються, що закон потрібен. Деякі експерти запевнили, що завдяки цьому документу тепер зможуть маніпулювати деякі особи.

Що змінить закон про референдум: дивіться відео