Викривача запросили до України

Правоохоронці хочуть отримати додаткову інформацію про ймовірних замовників вбивства Шеремета. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

До теми Вбивство Павла Шеремета готували спецслужби Білорусі, – розслідування

  • Наразі розпорядник аудіозапису перебуває в одній з країн Євросоюзу. Тому для нього підготували запрошення в Україну. Чоловік отримає статус свідка, тож йому забезпечать охорону.
  • Крім того, сформували групу з правоохоронців, які можуть невдовзі поїхати до викривача.

Також у поліції наголосили, що справа про "білоруський слід" стосується лише замовників вбивства. Над цими матеріалами працюють в окремому кримінальному провадженні. Натомість рішення про виконавців ухвалюватиме суд.

Правоохоронці нагадали, нібито раніше слідство теж говорило, що одним із мотивів злочину могла бути професійна діяльність Шеремета, який неодноразово критикував білоруську владу.

Дивіться сюжет 24 каналу: відео

"Білоруський слід" у справі Шеремета: що відомо

  • Макар 4 січня оприлюднив запис розмов, які свідчать про те, що вбивство Шеремета могли готувати білоруські силовики.
  • На плівках ще у 2012 році вбивство журналіста нібито обговорював начальник Комітету держбезпеки Білорусі Вадим Зайцев. Чоловік говорив про підрив Шеремета. Через 4 роки так і сталось.
  • Проте у поліції наголосили, що вже отримали ці записи у грудні 2020 року. Проте вони не вплинуть на справу Антоненка та Кузьменко, бо вони, мовляв, "діяли на чиєсь замовлення".