Тимошенко наголосив, що президент Зеленський не прагне будувати свої канали. Заступник керівника ОП пояснив, що Банкова надає інформацію про свою діяльність усім каналам.

Важливо Медведчуком серйозно незадоволені в Росії, – Саакян про реакцію Кремля на блокування каналів

І сподіваємося на те, що вони відкрито готові це ретранслювати у своїх засобах масової інформації. Ось і все. Щодо будівництва якоїсь телевізійної мережі взагалі питання не стоїть,
– сказав він.

Чи говорив Зеленський з Медведчуком

Кирило Тимошенко також спростував інформацію про те, що Володимир Зеленський нібито вів переговори з Віктором Медведчуком напередодні закриття ZIK, NewsOne і "112 Україна".

Якихось перемовин з паном Медведчуком не було точно. І я вам це гарантую,
– зазначив заступник голови Офісу Президента.

Що цьому передувало

Раніше джерело НВ в оточенні Зеленського повідомляло, що, починаючи з жовтня 2019 року, команда президента намагалася домовитися з Медведчуком, а перемовником від Банкової виступав саме Кирило Тимошенко.

Офісу Зеленського нібито вдалося домовитися про те, що:

  • медіагрупа не критикує особисто президента;
  • Банкова отримала право частково схвалювати гостей в студії ZIK, NewsOne і "112 Україна", посилаючи їм список дозволених і невгодних спікерів.

Актуально Санкції не зупинять Медведчука: як влада має зупинити проросійський пул

Що відомо про заборону каналів Медведчука

  • РНБО запровадила персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака 2 лютого. Термін їх дії складає 5 років. Під санкціями також опинилися телеканали кума Путіна Віктора Медведчука ZIK, NewsOne і "112 Україна". Того ж дня медведчуківські ЗМІ припинили роботу.
  • Очільник СБУ Іван Баканов зазначив, що Служба безпеки України надала рекомендації РНБО ухвалити відповідне рішення про запровадження санкцій. Причиною для цього стали численні порушення законодавства у сфері телерадіомовлення.
  • А от міністр внутрішніх справ Арсен Аваков взагалі заявив, що підстав, аби припинити мовлення каналів ZIK, NewsOne і "112 Україна", було вдосталь ще у 2018 році, тобто за президентства Петра Порошенка.