Справа проти Грищука: що відомо

Грищук назвав її "своєрідною спробою тиску". Саму є справу порушили за статтею про притягнення до відповідальності завідомо невинної особи. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 10 років. Про це повідомляє "Бабель".

До речі "Забудьте прізвище Татаров": Лещенко заявив, що отримує погрози – фото

Там немає "невинуватої особи". Всі рішення – обґрунтовані,
– заявив Грищук.

За словами тимчасового очільника САП, про сам факт порушення кримінального провадження він дізнався зі ЗМІ. Додамо, що справу відкрили слідчі Державного бюро розслідувань.

"Потім мені підтвердили, що таке провадження дійсно існує", – зауважив Грищук.

Зверніть увагу Непрямий тиск: в САП припустили, як можуть використати нову підозру Микитасю

Коротко про підозру Олегу Татарову

  • 18 грудня у НАБУ заявили, що повідомили заступнику голови ОПУ Олегу Татарову про підозру. Його звинувачують у хабарництві. Мовиться про схему із незаконним привласненням квартир Нацгвардії. Збитки для держави становили понад 81 мільйон гривень. Вручення підозри особисто в руки Татарову не було.
  • За словами директора антикорупційного бюро Артема Ситника, Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 мільйонів гривень.
  • А фігурант справи забудовник Максим Микитась заявив, що Татаров домовлявся про написання позитивної експертизи на користь компанії-забудовника.
  • Татаров вважає підозру НАБУ "особистою помстою" Ситника. На його переконання, справа проти нього є сфабрикованою та він має намір "довести невинуватість правовими методами".
  • Згодом Офіс генпрокурора забрав справу Татарова в НАБУ та передав її до Служби безпеки України. У Національному антикорупційному бюро назвали такі дії безпрецедентним втручанням у розслідування.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила про арешт Татарова з альтернативою застави в розмірі 10 мільйонів гривень. Однак через зміну підслідності нова група прокурорів відкликала клопотання про арешт Татарова.