Напад на суховантаж з українцями біля берегів Нігерії: що відомо

Невідома кількість зловмисників зі зброєю проникла на борт. І загалом пірати захопили 8 членів екіпажу. 6 із них – це українські моряки, решта 2 – албанці. Про це повідомляють іноземні ЗМІ та портал для моряків Seafarers Journal.

Зверніть увагу Будемо боротися за кожного: Людмила Денісова зустрілася зі звільненими з Іраку українцями

За даними вищезазначених ресурсів, сторона судновласника та агента жодної інформації про надзвичайну ситуацію не дає, навіть родичам полонених. Хоча агенту ще 2 дні тому про це було відомим. Натомість військово-морський флот Нігерії вже знає про інцидент.

Як розповіла донька одного із українських заручників Христина Пуленко, в полон з українців потрапили:

  • капітан,
  • старший помічник,
  • 2-й помічник капітана,
  • старший механік,
  • електромеханік,
  • вайпер.

Імена усіх вона назвати не може, оскільки не володіє такою інформацією. Лише повідомила, що її батько – старший помічник капітана Семен Резниченко: чоловік віддав цій професії 40 років.

За словами Пуленко, на судні залишилося 7 членів екіпажу. Власники корабля з травня 2020 року – албанці. Stevia ходить під прапором Камеруну. Його побудували в 1982 році.

ЗМІ, зі свого боку, інформують, що місяць тому на Stevia захопили екіпаж Stelios K. Загалом останній випадок є 27 у 2020 році. Пірати за цей час захопили в заручники 238 людей.

Ще один гучний випадок З піратського полону повернулись 6 українських моряків: що відомо

Що кажуть у МЗС

У Міністерстві закордонних справ у коментарі 24 каналу підтвердили інформацію про те, що пірати захопили в полон 6 українських моряків із судна Stevia біля берегів Нігерії.

Так, нам відомо про цю ситуацію. У результаті піратського нападу на зазначене судно біля узбережжя Нігерії 16 грудня в полон було захоплено 8 членів екіпажу, зокрема 6 громадян України,
– зазначив речник МЗС Олег Ніколенко.

Також він підтвердив, що судновласником є албанська компанія. Тому посольства України в Нігерії та Албанії вживають відповідних заходів реагування.

Наразі ця справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та причетних українських посольств.